Hovězí v rajské omáčce recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

3 lžíce cukr
2 stroužky česnek
sůl
sůl
50 g máslo
3 lžíce ocet
1 ks cibule
1/2 ks celer
2 lžíce sádlo
2 ks mrkev
1 ks petržel
3 ks bobkový list
4 ks nové koření
2 lžíce hladká mouka
8 ks černý pepř
300 ml hovězí vývar
800 g hovězí krk
400 g krájená rajčata Valfrutta

Postup přípravy receptu

  1. 1. Maso svážeme kuchyňským provázkem pro udržení tvaru. Vložíme jej spolu se zeleninou do hrnce se studenou vodou, aby bylo vše zcela ponořené, a přivedeme k varu. Sesbíráme tvořící se pěnu, přidáme koření a sůl a vaříme na mírném plameni doměkka, tedy asi 2 hodiny

  2. 2. Na omáčku orestujeme na sádle cibuli dozlatova, poté k ní přidáme krájená rajčata a najemno pokrájený česnek a ještě minutu opékáme. Zaprašíme moukou, zalijeme vývarem a rajčatovým pyré, promícháme. Omáčku dochutíme solí, cukrem a octem a 20 minut na mírném plameni provaříme. Vypneme plamen, omáčku propasírujeme a vmícháme do ní máslo

  3. 3. Hotové maso vyjmeme z vývaru a nakrájíme na plátky. Na talíře naaranžujeme maso a houskový knedlík a vše přelijeme rajskou omáčkou

  4. Partnerem receptu je Valfrutta


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!