Hovězí v rajské omáčce recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- 3 lžíce cukr 2 stroužky česnek sůl sůl 50 g máslo 3 lžíce ocet 1 ks cibule 1/2 ks celer 2 lžíce sádlo 2 ks mrkev 1 ks petržel 3 ks bobkový list 4 ks nové koření 2 lžíce hladká mouka 8 ks černý pepř 300 ml hovězí vývar 800 g hovězí krk 400 g krájená rajčata Valfrutta
Postup Hovězí v rajské omáčce
Postup přípravy receptu
-
1. Maso svážeme kuchyňským provázkem pro udržení tvaru. Vložíme jej spolu se zeleninou do hrnce se studenou vodou, aby bylo vše zcela ponořené, a přivedeme k varu. Sesbíráme tvořící se pěnu, přidáme koření a sůl a vaříme na mírném plameni doměkka, tedy asi 2 hodiny
2. Na omáčku orestujeme na sádle cibuli dozlatova, poté k ní přidáme krájená rajčata a najemno pokrájený česnek a ještě minutu opékáme. Zaprašíme moukou, zalijeme vývarem a rajčatovým pyré, promícháme. Omáčku dochutíme solí, cukrem a octem a 20 minut na mírném plameni provaříme. Vypneme plamen, omáčku propasírujeme a vmícháme do ní máslo
3. Hotové maso vyjmeme z vývaru a nakrájíme na plátky. Na talíře naaranžujeme maso a houskový knedlík a vše přelijeme rajskou omáčkou
Partnerem receptu je Valfrutta