Vepřové roládky recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

sůl
6 ks vejce
80 g máslo
1 ks paprika
2 ks cibule
2 ks cibule
4 lžíce plnotučná hořčice
1 lžíce hladká mouka
1,5 kg vepřová plec
tuk na pečení
mletý černý pepř
papriková vegeta
200 g plátková anglická slanina
5 ks nožička slabého párku

Postup přípravy receptu

  1. Na pánvi rozehřejeme máslo, rozklepneme k němu vejce a mícháme je, dokud se nesrazí. Míchaná vejce osolíme

  2. Papriku zbavíme jádřinců a nakrájíme na proužky. Cibule oloupeme a nakrájíme na tenká kolečka. Cibuli použijeme do rolády i do pekáče pod roládu

  3. Omyté a odblaněné maso rozdělíme na 2 - 3 kusy, rozřízneme je na pláty, naklepeme je a osolíme. (Pokud máme pěkný a velký kus masa, můžeme vytvořit a naklepat jen jeden velký plát, na jednu velkou roládu

  4. Každý plát potřeme hořčicí, rozetřeme na něj na másle umíchaná vejce, poklademe anglickou slaninou, na ni rozprostřeme cibuli a nakrájenou papriku a doprostřed plátu umístíme slabý párek. Záleží na velikosti plátu, kolik párků bude potřeba dát za sebou, zda jeden nebo jeden a půl kusu. Takto obložený plát opepříme, svineme v roládu a spirálovitě ovážeme režnou nití nebo motouzem

  5. Pekáč vymažeme tukem (použít můžeme Ramu, máslo nebo i sádlo), na dno narovnáme nakrájenou cibuli a pak do pekáče položíme plněné vepřové rolády. Posypeme je paprikovou vegetou a pečeme v troubě při 150 °C asi 2 - 2,5 hodiny. Pokud nám zbylo trochu papriky, můžeme ji také nasypat pod maso. První hodinu pečeme v přikrytém pekáči, pak maso dopékáme odkryté. Během pečení roládu obrátíme a občas poléváme vypečenou šťávou a podle potřeby podléváme vodou. Ke konci pečení můžeme přidat pod maso ještě trochu másla. Dočervena upečené a již měkké maso vyjmeme, vypečenou šťávu zaprášíme hladkou moukou a krátce povaříme

  6. Vepřové rolády zbavíme nití, nakrájíme na plátky a poléváme je vypečenou šťávou. Chutnají s bramborovou kaší i s rýží.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!