Žampionová příloha recept
Apetit Recepty přílohySuroviny na recept
- sůl 1 lžíce máslo 1 ks cibule mletý koriandr čerstvě mletý pepř 200 g čertvé žampiony
Postup Žampionová příloha
Postup přípravy receptu
-
Žampiony očistíme. Pokud jsou menší, tak jen omyjeme, větší žampiony oloupeme. Nakrájíme je na hrubší plátky i s nožičkou. Ve vroucí vodě je vaříme asi 5 minut, jen aby mírně změkly
Cibuli oloupeme a nakrájíme na drobné kostičky. Na másle cibuli rychle osmahneme, přidáme žampiony a občas promícháme. Ochutíme solí, čerstvě mletým pepřem, koriandrem a podlijeme trochou horké vody. Přikryjeme pokličkou a dusíme žampiony doměkka. Pokud je potřeba, ještě dochutíme
Žampionovou přílohu podáváme k pečenému masu nebo jen tak jako chuťovku na chléb potřený máslem.