Žampionové kari se špenátem recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 ks cibule
600 g žampiony
1 lžíce slunečnicový olej
1 dl zeleninový vývar
1 kg čerstvý špenát
mletý pepeř
1 lžíce madras kari
podle chuti
sůl
podle potřeby
piniové oříšky

Postup přípravy receptu

  1. Očištěné a osušené žampiony nakrájíme na plátky. Cibuli nakrájíme najemno a osmahneme na rozehřátém oleji. Do cibulového základu přidáme kari a žampiony. Smažíme a jakmile začnou vonět, podlijeme je vývarem. Přikryjeme poklicí a dusíme asi 10 minut.

  2. Špenát roztřídíme, špatné listy odstraníme. Zdravé umyjeme, osušíme a dáme na do hrnce s troškou vody. Přikryjeme poklicí a vaříme na mírném ohni, dokud nám nezměknou. Listový špenát scedíme, osolíme a opepříme.

  3. Žampionové kari podáváme se špenátem posypané piniovými oříšky. Žampionové kari se špenátem ihned podáváme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!