Žampionové lasagne recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1-2 stroužky česnek
1 ks cibule
4 ks rajče
1 plechovka rajčatový protlak
50 g sýr
400 g lasagne
500 g žampiony
250 g bešamelová omáčka
podle potřeby
olej
podle chuti
sůl
tymián
oregano
mletý černý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Lasagne připravíme podle návodu na obalu. Zeleninu očistíme.

  2. Nadrobno nakrájenou cibuli a prolisovaný česnek zpěníme na oleji. Přidáme na plátky nakrájené žampiony. Když pustí houby trochu šťávu, vmícháme nakrájená rajčata, protlak, oregano, tymián, sůl a pepř. Několik minut dusíme směs doměkka.

  3. Do olejem vymazané zapékací mísy střídavě vrstvíme uvařené lasagne, žampionovou směs a bešamel. Poslední vrstvou jsou lasagne, které posypeme nastrouhaným sýrem. Žampionové lasagne zapékáme v předehřáté troubě asi 20 minut.

  4. Žampionové lasagne ihned podáváme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!