Žampionové ragú se sýrem recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

omáčka
0 lžiček sůl
1 lžíce máslo
0 l smetana
60 g ementál
0 kostek masox
500 g žampiony
1 lžíce hladká mouka
1 lžička citronová šťáva
2 lžíce čerstvá petrželka
1 špetka mletý černý pepř
0 l bílé suché víno

Postup přípravy receptu

  1. Malé žampiony očistíme, opláchneme, osušíme v plátýnku a rozkrojíme na polovinu.

  2. Velkou pánev zahřejeme při střední teplotě. Máslo rozpustíme, houby 2 minuty za stálého míchání restujeme, až začnou vonět. Potom osolíme a dáme na síto.

  3. Máslo, na němž jsme připravovali houby, zaprášíme moukou. Přilijeme bílé víno a smetanu, smícháme se čtvrtkou masoxu a odkapanou šťávou z hub. Přidáme citronovou šťávu, houby a nasekanou petrželku, ragú osolíme a opepříme.

  4. Žampionové ragú před podáváním zapečeme se sýrem, který necháme roztéct, ale ne zhnědnout, a můžeme podávat s přílohou podle chuti.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!