Zdraví utopenci recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

4 lžíce cukr
3 stroužky česnek
1 lžíce sůl
1 dl ocet
0 lžic kmín
3 ks feferonky
1 lžíce čerstvě mletý pepř
1 kg čerstvé špekáčky
50 dkg kyselé zelí i s lákem

Postup přípravy receptu

  1. Špekáčky zbavíme střívka a podélně překrojíme napůl, aby se lépe proležely. Do mísy dáme zelí i lák, nasekaný česnek a feferonky, ocet, kmín, pepř, cukr a sůl. Vše dobře promícháme. Vzniklá směs má být poněkud pikantnější, neboť špekáčky nasáknutím vše zlahodní.

  2. Do láhve nebo kameninového hrnce střídavě pěchujeme vrstvu půlek špekáčků a stejně silnou vrstvu zelí tak,aby vše bylo ponořené v nálevu. Tak za 10-14 dnů máme pikatní lahodné a zdravé utopence. Zdravé utopence podáváme s čerstvým chlebem a zapíjíme pivem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!