Zeleninové lečo se sójou recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

sůl
3 - 4 ks vejce
3 lžíce rajčatový protlak
1 lžička oregano
olivový olej
1 lžička mletý pepř
1 lžíce sojová omáčka
2 ks jarní cibulka
1/2 konzervy sterilovaná kukuřice
1/2 konzervy sterilovaný hrášek
1 kostka zeleninový bujon
100 g cherry rajče
1 balíček sójové nudličky
koření tzatziki

Postup přípravy receptu

  1. Sóju uvaříme podle návodu na obalu ve vodě dochucené kostkou bujonu. Sóju scedíme, vymačkáme přebytečnou vodu a rozkrájíme na menší kousky

  2. V hluboké pánvi si mezitím připravíme zeleninovou směs. Na oleji necháme zpěnit nadrobno nakrájenou cibulku i s natí. Přidáme rozkrájená cherry rajčátka, scezenou kukuřici, hrášek a osmahneme. Přidáme rajčatový protlak, veškeré koření, podlijeme trochou vody a krátce podusíme

  3. Do zeleninové směsi vsypeme sóju, prohřejeme a vmícháme předem rozšlehaná vajíčka, která jsme ochutili solí a pepřem. Za stálého míchání necháme vejce zatuhnout tak, aby nám celé zeleninové lečo se sójou spojila

  4. Zeleninové lečo se sójou rozdělíme na nahřáté talíře a podáváme jako hlavní chod.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!