Zeleninové lečo se sójou recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- sůl 3 - 4 ks vejce 3 lžíce rajčatový protlak 1 lžička oregano olivový olej 1 lžička mletý pepř 1 lžíce sojová omáčka 2 ks jarní cibulka 1/2 konzervy sterilovaná kukuřice 1/2 konzervy sterilovaný hrášek 1 kostka zeleninový bujon 100 g cherry rajče 1 balíček sójové nudličky koření tzatziki
Postup Zeleninové lečo se sójou
Postup přípravy receptu
-
Sóju uvaříme podle návodu na obalu ve vodě dochucené kostkou bujonu. Sóju scedíme, vymačkáme přebytečnou vodu a rozkrájíme na menší kousky
V hluboké pánvi si mezitím připravíme zeleninovou směs. Na oleji necháme zpěnit nadrobno nakrájenou cibulku i s natí. Přidáme rozkrájená cherry rajčátka, scezenou kukuřici, hrášek a osmahneme. Přidáme rajčatový protlak, veškeré koření, podlijeme trochou vody a krátce podusíme
Do zeleninové směsi vsypeme sóju, prohřejeme a vmícháme předem rozšlehaná vajíčka, která jsme ochutili solí a pepřem. Za stálého míchání necháme vejce zatuhnout tak, aby nám celé zeleninové lečo se sójou spojila
Zeleninové lečo se sójou rozdělíme na nahřáté talíře a podáváme jako hlavní chod.