Zeleninové placky se špenátem a sójovým masem recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

4 stroužky česnek
25 g cibule
220 g mražený špenát
200 g mražená zelenina s kukuřicí
50 g sójové nudličky
podle chuti
sůl
mletá sladká paprika
mletá pálivá paprika

Postup přípravy receptu

  1. Připravíme si 2 hrnce. Do jednoho dáme na sporák povolit mražený špenát a do druhého vroucí vodu z varné konvice. Do vařící vody rovnou přisypeme sójové maso a vaříme ho asi 15 minut.

  2. Cibuli nakrájíme nadrobno a česnek prolisujeme. Omrkneme špenát, zda-li se už začal rozpouštět. Jestli ano, přisypeme k němu mraženou zeleninu a zamícháme. Špenát můžeme zahustit ještě před cibulí a česnekem rozšlehaným vejcem a pořádně pak promíchat, ale zahušťovat vejcem nemusíme. Necháme chvíli dusit, znovu zamícháme a přisypeme připravenou cibuli a česnek, znovu promícháme, zmírníme plamen a necháme dusit.

  3. Uvařené sójové maso scedíme a nakrájíme ho na malé kousky. Nakrájené maso přisypeme ke špenátu a promícháme. Nyní ještě ochutíme mletou pálivou a sladkou paprikou, popřípadě osolíme. Směs necháme na mírném plameni ještě chvíli dusit, aby pěkně zhoustla.

  4. Pokud budeme péct placky v troubě, tak si troubu předehřejeme na 180 - 200 °C. Jestli jsme dali přednost pečení před smažením, tak na plech dáme pečící papír a pomocí lžíce na něm vytváříme placky. Jestli nám zbyde těsto, tak si ho necháme na další várku nebo ho jednoduše sníme, protože je dobré i neupečené! Placky dáme péct do trouby na takových 25 minut, dokud se neupečou.

  5. Jestli se nám toto zdá moc náročné, zdlouhavé a elektricky náročné, tak na pánvi rozpálíme olivový olej a placky na něm usmažíme podobným způsobem jako palačinky. Já osobně preferuji pečení.

  6. Zeleninové placky se špenátem a sójovým masem podáváme jak teplé, tak i studené. Placky se hodí jako skvěle vyvážená odpolední svačina nebo si je můžeme dopřát jako chuťovku kdykoliv.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!