Zeleninové rizoto s kuřecím masem a žampiony recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 2 hrstě hrášek 1 ks cibule 0 hrnků smetana 0 hrnků kečup 1 ks mrkev 2 balíčky rýže 2 hrstě kukuřice 3 ks žampiony 2 ks kuřecí maso 0 konzerv sterilované červené fazole podle chuti sůl vegeta tabasco mletá sladká paprika mletý černý pepř podle potřeby tvrdý sýr
Postup Zeleninové rizoto s kuřecím masem a žampiony recept
Postup přípravy receptu
-
Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Kuřecí maso nakrájíme na kostky. Žampiony očistíme a nakrájíme na kousky. Mrkev očistíme a nakrájíme na kostky. Tvrdý sýr nastrouháme na jemném struhadle.
Na oleji osmažíme cibuli, postupně přidáváme nakrájené kuřecí maso a žampiony. Směs smažíme asi 10 minut. Ve vedlejším kastrolu povaříme nakrájenou mrkev, fazole, kukuřici a hrášek, bude stačit zhruba 10 minut. Mezitím dáme vařit do dalšího hrnce rýži podle návodu na balení.
Když máme osmahnuté maso se žampiony a cibulí, směs osolíme, opepříme, přidáme vegetu a mletou červenou papriku s tabascem, poté zamícháme. Dále přidáme suroviny z druhého kastrolu se zeleninou a 5 minut znovu povaříme.
V misce promícháme kečup se smetanou, můžeme přidat i majoránku a přelijeme do hrnce. Nakonec přidáme uvařenou rýži, promícháme, chvíli povaříme a rizoto podáváme.
Zeleninové rizoto s kuřecím masem a žampiony na talíři posypeme nastrouhaným sýrem a podáváme jako chutný hlavní chod.