Zeleninové rizoto s kuřecím masem a žampiony recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 hrstě hrášek
1 ks cibule
0 hrnků smetana
0 hrnků kečup
1 ks mrkev
2 balíčky rýže
2 hrstě kukuřice
3 ks žampiony
2 ks kuřecí maso
0 konzerv sterilované červené fazole
podle chuti
sůl
vegeta
tabasco
mletá sladká paprika
mletý černý pepř
podle potřeby
tvrdý sýr

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Kuřecí maso nakrájíme na kostky. Žampiony očistíme a nakrájíme na kousky. Mrkev očistíme a nakrájíme na kostky. Tvrdý sýr nastrouháme na jemném struhadle.

  2. Na oleji osmažíme cibuli, postupně přidáváme nakrájené kuřecí maso a žampiony. Směs smažíme asi 10 minut. Ve vedlejším kastrolu povaříme nakrájenou mrkev, fazole, kukuřici a hrášek, bude stačit zhruba 10 minut. Mezitím dáme vařit do dalšího hrnce rýži podle návodu na balení.

  3. Když máme osmahnuté maso se žampiony a cibulí, směs osolíme, opepříme, přidáme vegetu a mletou červenou papriku s tabascem, poté zamícháme. Dále přidáme suroviny z druhého kastrolu se zeleninou a 5 minut znovu povaříme.

  4. V misce promícháme kečup se smetanou, můžeme přidat i majoránku a přelijeme do hrnce. Nakonec přidáme uvařenou rýži, promícháme, chvíli povaříme a rizoto podáváme.

  5. Zeleninové rizoto s kuřecím masem a žampiony na talíři posypeme nastrouhaným sýrem a podáváme jako chutný hlavní chod.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!