Zeleninové špagety s mletým masem recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 1 ks česnek 1 ks cibule 1 ks cuketa 1 balíček těstoviny 1 konzerva krájená rajčata 1 ks červená paprika 1 ks žlutá paprika 0 kg mleté maso 1 konzerva rajský protlak 250 g čerstvé žampiony podle chuti sůl bylinky oregano cukr moučka mletý černý pepř sušený česnek podle potřeby sádlo na ozdobu eidam
Postup Zeleninové špagety s mletým masem recept
Postup přípravy receptu
-
Cibuli a česnek oloupeme a nakrájíme na kostičky. Žampiony očistíme a nakrájíme na plátky. Papriky a cuketu očistíme a nakrájíme na kostičky.
Ve větším kastrolu či woku orestujeme na sádle nebo na oleji nákrájenou cibuli s česnekem. Přidáme papriky a mleté maso. Necháme zatáhnout, osolíme, okořeníme podle chuti a přidáme cuketu a žampiony. Směs zalijeme krájenými rajčaty z konzervy a malým rajským protlakem. Můžeme také podlít trochou vody. Poté necháme směs dusit pod pokličkou do změknutí zeleniny asi 25 minut. Dochutíme cukrem moučka, protože krájená rajčata jsou kyselá.
Do hrnce s vařící osolenou vodou vložíme těstoviny. Můžeme použít různé druhy těstovin podle chuti a uvaříme je podle návodu. Osobně mám s touto směsí nejraději špagety.
Zeleninové špagety s mletým masem podáváme přelité omáčkou a můžeme navrchu posypat strouhaným eidamem či parmazánem.