Zeleninové špagety s mletým masem recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 ks česnek
1 ks cibule
1 ks cuketa
1 balíček těstoviny
1 konzerva krájená rajčata
1 ks červená paprika
1 ks žlutá paprika
0 kg mleté maso
1 konzerva rajský protlak
250 g čerstvé žampiony
podle chuti
sůl
bylinky
oregano
cukr moučka
mletý černý pepř
sušený česnek
podle potřeby
sádlo
na ozdobu
eidam

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli a česnek oloupeme a nakrájíme na kostičky. Žampiony očistíme a nakrájíme na plátky. Papriky a cuketu očistíme a nakrájíme na kostičky.

  2. Ve větším kastrolu či woku orestujeme na sádle nebo na oleji nákrájenou cibuli s česnekem. Přidáme papriky a mleté maso. Necháme zatáhnout, osolíme, okořeníme podle chuti a přidáme cuketu a žampiony. Směs zalijeme krájenými rajčaty z konzervy a malým rajským protlakem. Můžeme také podlít trochou vody. Poté necháme směs dusit pod pokličkou do změknutí zeleniny asi 25 minut. Dochutíme cukrem moučka, protože krájená rajčata jsou kyselá.

  3. Do hrnce s vařící osolenou vodou vložíme těstoviny. Můžeme použít různé druhy těstovin podle chuti a uvaříme je podle návodu. Osobně mám s touto směsí nejraději špagety.

  4. Zeleninové špagety s mletým masem podáváme přelité omáčkou a můžeme navrchu posypat strouhaným eidamem či parmazánem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!