Zelňačka od maminky recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 ks vejce
2 hrnky voda
2 ks klobása
4 ks bobkový list
5 kuliček nové koření
1 balíček kysané zelí
1 kostka zeleninový bujon
podle chuti
sůl
máslo
vegeta

Postup přípravy receptu

  1. Balíček kysaného zelí vysypeme i s nálevem do hrnce s vodou, přidáme 2 celé nožičky klobásy (nejčastěji dávám domácí, popřípadě ostravskou klobásu). Dále přidáme bobkový list, nové koření, zeleninový bujon, přisypeme trochu vegety a polévku dáme vařit.

  2. Mezitím si oloupeme brambory, které nakrájíme na menší kostičky a osolené je dáme vařit do poloměkka. Pokud je zelí měkké, ubereme na plameni a vytáhneme klobásy. Do polévky přisypeme slité brambory, klobásy nakrájíme na kostky a vrátíme je zpět do polévky. Nakonec přidáme dvě rozmíchaná vejce a polévku zamícháme. Pro zjemnění chuti můžeme přidat kousek másla.

  3. Zelňačku od maminky podáváme podle chuti samotnou nebo s čerstvým chlebem či pečivem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!