Židovský bramborový knish recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

náplň
1 stroužek česnek
2 lžičky sůl
1 ks cibule
6 ks velké brambory
2-3 lžičky citronová šťáva
1 lžíce chilli omáčka
0 hrnků bramborová kaše v prášku
230 g strouhaný čedar
2 ks vejce (L)
těsto
1 lžička sůl
230 g tvaroh
3 hrnky hladká mouka
0 hrnků zakysaná smetana
230 g změklé máslo
na potření
1 ks vejce
1 lžička voda

Postup přípravy receptu

  1. Vymícháme máslo, tvaroh a zakysanou smetanou do hladka. Přidáme mouku a sůl. Zpracované těsto zabalíme do folie a dáme do lednice nejméně na 2 hodiny nebo na celou noc odležet.

  2. Mezitím si připravíme bramborovou náplň. Smícháme dohromady všechny ingredience ve velké míse. Česnek do náplně prolisujeme.

  3. Předehřejeme troubu na 180 °C. Na pomoučněný vál přendáme těsto, které zakryjeme folii a necháme na vále 15 minut odležet.

  4. Z těsta vyválíme placku tlustou asi 0,6 mm. Placku nařežeme na čtverce o 8 cm straně. Rozkvedláme si vejce se lžičkou vody a potíráme. Na každý čtverec pak lžící pokládáme bramborovou náplň. Čtverce skládáme jako obálky. Naplněné židovské bramborové knishes pokládáme na plech vyložený pečícím papírem, potřeme rozkvedlaným vajíčkem se lžičkou vody a pečeme asi 20 minut dozlatova.

  5. Židovský bramborový knish podáváme jako teplý předkrm či bezmasé hlavní jídlo.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!