Židovský bramborový knish recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- náplň 1 stroužek česnek 2 lžičky sůl 1 ks cibule 6 ks velké brambory 2-3 lžičky citronová šťáva 1 lžíce chilli omáčka 0 hrnků bramborová kaše v prášku 230 g strouhaný čedar 2 ks vejce (L) těsto 1 lžička sůl 230 g tvaroh 3 hrnky hladká mouka 0 hrnků zakysaná smetana 230 g změklé máslo na potření 1 ks vejce 1 lžička voda
Postup Židovský bramborový knish recept
Postup přípravy receptu
-
Vymícháme máslo, tvaroh a zakysanou smetanou do hladka. Přidáme mouku a sůl. Zpracované těsto zabalíme do folie a dáme do lednice nejméně na 2 hodiny nebo na celou noc odležet.
Mezitím si připravíme bramborovou náplň. Smícháme dohromady všechny ingredience ve velké míse. Česnek do náplně prolisujeme.
Předehřejeme troubu na 180 °C. Na pomoučněný vál přendáme těsto, které zakryjeme folii a necháme na vále 15 minut odležet.
Z těsta vyválíme placku tlustou asi 0,6 mm. Placku nařežeme na čtverce o 8 cm straně. Rozkvedláme si vejce se lžičkou vody a potíráme. Na každý čtverec pak lžící pokládáme bramborovou náplň. Čtverce skládáme jako obálky. Naplněné židovské bramborové knishes pokládáme na plech vyložený pečícím papírem, potřeme rozkvedlaným vajíčkem se lžičkou vody a pečeme asi 20 minut dozlatova.
Židovský bramborový knish podáváme jako teplý předkrm či bezmasé hlavní jídlo.