Americká kuřecí křidýlka recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

3 lžíce olej
1 lžička sůl
1 lžíce rajčatový protlak
1 lžička med
1 lžička grilovací koření
1 lžička sójová omáčka
600 g kuřecí spodní stehno
0.5 lžičky drcené chilli

Postup přípravy receptu

  1. Smícháme jednu lžičku směsi grilovací, půl lžičky drceného chilli, jednu lžičku soli, 3 lžíce oleje, jednu lžíci rajčatového protlaku, jednu lžičku medu a jednu lžičku sójové omáčky.

  2. Touto marinádou potřeme kuřecí paličky nebo křidélka a necháme odležet alespoň půl hodiny (lépe do druhého dne). Potom maso přendáme do vhodného pekáčku a poklademe pár plátky másla, aby se udělala pěkná kůrčička.

  3. Kuřecí křidýlka pečeme při teplotě 180 °C asi 45 minut. Pečené maso průběžně otáčíme a poléváme výpekem. V létě je možné takto marinované kousky také grilovat.

  4. Jako přílohu k americkým kuřecím křidýlkům můžeme dát brambory, hranolky, rýži nebo pečivo.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!