Americké podmáslové palačinky recept
Apetit Recepty dezertySuroviny na recept
- 4 ks vejce 1 l podmáslí 2 lžíce soda 100 g cukr krystal 16 g vanilkový cukr 250 g hladká mouka 250 g polohrubá mouka 1 balíček kypřící prášek 100 g rozpuštěné máslo
Postup Americké podmáslové palačinky
Postup přípravy receptu
-
V jedné míse smícháme veškeré suché ingredience. V druhé míse vyšleháme tekuté. Potom přelijeme tekutou směs do suché a zpracujeme tak, aby v těstě zůstaly malé hrudky. Těsto necháme asi hodinu odstát. Palačinky smažíme tak, že nalijeme 1 naběračku doprostřed pánve a těsto se samo rozprostře do krásného tvaru. Americké podmáslové palačinky podáváme tak, že dáme 5 palačinek na sebe a přelijeme je máslem, javorovým sirupem nebo jiným sirupem, například domácím rybízovým. Foto: Pixabay.com
Palačinky nasladko i naslano: 8 receptů, které z vás udělají šéfkuchaře
Říká se a stává se, že se první palačinka nepovede. Je to takové nepsané pravidlo. Ale když už přijdete na ten fígl, jak palačinkové těsto připravit tak, aby mělo správnou hustotu, zároveň jej zvládnete rozprostřít po pánvi, aby byla palačinka dokonale tenká a měla křupavé okraje, je to opravdový um. Pojďme se to naučit.