Hovězí svíčková omáčka recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- cukr sůl ocet 1 ks cibule 1 kelímek smetana 1 lžička tymián citron brusinky divoké koření 1 kg hovězí svíčková 400 g kořenová zelenina
Postup Hovězí svíčková omáčka
Postup přípravy receptu
-
Hovězí maso si klidně den dopředu prošpikujeme, další den osolíme a zprudka osmahneme ze všech stran. Maso podlijeme vodou, přidáme divoké koření a vaříme do změknutí asi 3 - 4 hodiny. Hovězí maso poté vyndáme z vývaru
Cibuli oloupeme, kořenovou zeleninu očistíme a nakrájíme na hrubo. Na pánvi osmahneme dozlatova nakrájenou cibuli a kořenovou zeleninu. Posypeme lehce cukrem a necháme zkaramelizovat, poté přilijeme 2 lžíce octa a ten necháme lehce vyvařit
Vše následně zalijeme vývarem z hovězího masa, přidáme tymián a necháme zeleninu rozvařit. Směs potom rozmixujeme tyčovým mixerem a přecedíme přes síto. Omáčku zjemníme smetanou a dochutíme - sůl, cukr, ocet nebo citron. Hovězí maso nakonec nakrájíme na plátky
Hovězí svíčkovou omáčku podáváme s houskovými knedlíky, ozdobíme plátkem citronu, brusinkami a šlehačkou.