Čokoládové americké cookies recept
Apetit Recepty cukrovíSuroviny na recept
- 1 špetka sůl 1 ks vejce 125 g máslo 30 g kakao 1 lžička prášek do pečiva 1 balíček vanilkový cukr 275 g hořká čokoláda 150 g polohrubá mouka 125 g třtinový cukr
Postup Čokoládové americké cookies
Postup přípravy receptu
-
Nejpodstatnější složkou je kvalitní čokoláda, a to jak rozpuštěné do těsta (125 g), tak nasekaná na kousíčky (150 g). My do receptu použili čokoládu s 86% kakaa. Pokud chceme trochu ušetřit, nahradíme část čokolády, kterou budeme sekat, obyčejnou čokoládou na vaření
Měkké máslo nakrájíme na kousky a přidáme třtinový cukr. Čokoládu do těsta (125 g) necháme rozpustit. K máslu a cukru vlijeme rozpuštěnou čokoládu a vyšleháme v hladkou směs. Přidáme vanilkový cukr, špetku soli a po částech vmícháváme prosátou mouku promíchanou s práškem do pečiva
Do hustého čokoládového těsta vmícháme na kousíčky nasekanou čokoládu
Plech vyložíme pečícím papírem a pomocí lžíce začneme dělat hromádky
Klademe je dál od sebe, protože cookies se nám během pečení dost roztečou a budou z nich placičky. Cookies pečeme na 180 °C 16 - 20 minut
Upečené čokoládové cookies necháme na plechu zcela vychladnout, jinak by se mohly lámat
Americké čokoládové cookies podáváme třeba k odpolední kávě.