Americký chocolate cake recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- těsto 210 g cukr 4 ks vejce 140 g máslo 4 lžíce kakao 1 balíček vanilkový cukr 225 g hořká čokoláda 4 lžíce zakysaná smetana 4 lžíce polohrubá mouka 1 lžička kypřící prášek do pečiva krém 260 g hořká čokoláda 1 dl smetana ke šlehání
Postup Americký chocolate cake recept
Postup přípravy receptu
-
Troubu si předehřejeme na 180 °C.
Ve vodní lázni rozpustíme máslo a čokoládu (obsah kakaa nejméně 50 %) nalámanou na kousky a mícháme.
V míse smícháme vejce, vrchovaté lžíce mouky, kakao, prášek do pečiva, vanilkový cukr a smetanu. Vznikne nám řídké a hladké těsto. Pomalu a za stálého míchání přidáváme roztopené máslo s čokoládou.
Dortovou formu s průměrem 25 cm vymažeme, můžeme také vyložit pečícím papírem. Těsto na americký chocolate cake vylijeme do formy a pečeme při 180 °C cca 50 minut.
Upečený chocolate cake necháme vychladit, vyklopíme z formy a překrojíme na dva pláty.
Ze smetany ke šlehání a rozpuštěné čokolády vymícháme krém.
1/3 krému natřeme mezi pláty a zbylé 2/3 na vrch a boky moučníku. Chocolate cake necháme v ledničce ztuhnout.
Americký chocolate cake podáváme ohřátý na pokojovou teplotu, aby krém nebyl příliš tuhý.