Americký fazolový salát recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

zálivka
1 lžička cukr
1 lžička sůl
1 lžíce hořčice
2-3 lžičky kari
0 hrnků olivový olej
1 lžíce vinný ocet
2 lžíce worcestrová omáčka
podle chuti
hrášek
salát
0 konzerv kukuřice
2 konzervy červené fazole
300 g zelené fazolky

Postup přípravy receptu

  1. Červené fazole a kukuřici slijeme z konzervy a necháme okapat. Zelené fazolky necháme rozmrznout. Můžeme je opláchnout pod teplou vodou.

  2. Červené fazole, zelené fazolové lusky a kukuřici smícháme v míse. Kdo chce, může přidat ještě i hrášek, a to klidně i konzervovaný, má dobrou chuť. Ten ale v původním receptu není.

  3. Zálivku připravíme smícháním všech ingrediencí. Uvedené množství je orientační, doporučuji raději méně a průběžně ochutnávat.

  4. Zálivku smícháme se směsí zeleniny a takto připravený fazolový salát necháme v lednici vychladit.

  5. Americký fazolový salát podáváme jako přílohu, samostatně nebo s pečivem, díky luštěninám skvěle zasytí.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!