Anglický fish and chips recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

olej
sůl
brambory
1 hrnek mouka
200 ml pivo
0,5 balení prášek do pečiva
0,5 hrnků škrob
350 g ryba
0,04 cl vodka

Postup přípravy receptu

  1. Brambory oloupeme a nakrájíme na široké hranolky. Vložíme do mísy se studenou vodou až do smažení

  2. Pokud máme k dispozici mraženou rybu, necháme rozmrazit, zbavíme ji kůže a nakrájíme na části, pak osolíme a dáme na hodinu do lednice. Ryba pustí vodu, aby se těstíčko neoloupalo, je nutné rybu důkladně papírovou utěrkou osušit. Do mísy prosejeme mouku, škrob, prášek do pečiva, pivo, vodku a mícháme do hladké konzistence (zhruba jako smetana ke šlehání)

  3. Před ponořením do těstíčka ještě rybu obalíme v osolené mouce. Následně rybu ponoříme do těstíčka a necháme trochu okapat. Maso smažíme v rozpáleném oleji asi 7 minut (nejlépe ve fritéze, kusy by měly v oleji "plavat"). Hranolky smažíme dozlata

  4. Na talíři rybu ještě pokapeme šťávou z citronu nebo limetky. Anglický fish and chips podáváme s tatarskou omáčkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!