Avokádová polévka s rybími knedlíčky recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 lžíce máslo
200 g avokádo
2 ks šalotka
0 ks citronová šťáva
0 l zeleninový vývar
1 špetka kayenský pepř
podle chuti
sůl
muškátový oříšek
směs
1 ks vejce
200 g rybí filé
1 lžíce smetanový sýr
na ozdobu
kopr

Postup přípravy receptu

  1. Oloupanou a nakrájenou šalotku orestujeme na trošce másla. Oloupané zralé avokádo rozpůlíme a zbavíme semene. Avokádo nakrájíme a rozmixujeme s citronovou šťávou. Rozmixované avokádo přidáme k šalotce a podlijeme zeleninovým vývarem. Vaříme asi 30 minut. Uvařenou polévku dochutíme muškátovým oříškem, solí a kayenským pepřem.

  2. Čistou tresku nakrájenou na kousky promícháme se sýrem, žloutkem, solí a pepřem. Lžičkou tvoříme malé knedlíčky, které uvaříme ve vroucí osolené vodě. Vaříme asi 6 minut.

  3. Polévku rozdělíme do misek a přidáme rybí knedlíčky.

  4. Avokádovou polévku s rybími knedlíčky posypeme nasekaným koprem a podáváme jako první chod.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!