Pudinkové řezy s jablky a zakysanou smetanou recept
Apetit Recepty moučníkySuroviny na recept
- 100 ml olej 5 ks vejce 2 lžíce kakao 1 l mléko 750 g jablko 250 g cukr krupice 3 lžíce cukr krupice 1 balíček vanilkový cukr 1 balíček vanilkový cukr 2 kelímky zakysaná smetana 250 g polohrubá mouka 100 ml horká voda 0,5 balíčků kypřící prášek do pečiva granko 2 balíčky vanilkový pudinkový prášek
Postup Pudinkové řezy s jablky a zakysanou smetanou
Postup přípravy receptu
-
Žloutky vyšleháme s cukrem, přidáme horkou vodu, polohrubou mouku dobře smíchanou s práškem do pečiva, vanilkový cukr, olej a nakonec lehce vmícháme sníh ušlehaný z bílků
Dvě třetiny těsta nalijeme na větší plech vyložený pečícím papírem, do zbylé třetiny těsta přidáme kakao, nalijeme na světlé těsto a posypeme nahrubo nastrouhanými jablky. Pudink připravíme podle návodu na balení, jenom dáme o něco méně cukru, aby nebyly řezy přeslazené
Vše polijeme ještě horkým pudinkem a pečeme asi 30 minut při 160 °C. Ještě teplý upečený koláč polijeme zakysanou smetanou, kterou jsme smíchali s vanilkovým cukrem a lehce posypeme grankem nebo hořkým kakaem. Zchladlý koláč dáme dobře vychladit do lednice alespoň na 2 hodiny
Pudinkové řezy s jablky a zakysanou smetanou podáváme jako vláčný moučník ke kávě.