Babiččin borůvkový koláč s drobenkou recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

těsto
2 lžíce cukr
1 špetka sůl
50 g máslo
2 ks žloutek
250 ml mléko
20 g droždí
200 g hladká mouka
200 g polohrubá mouka
drobenka
cukr
máslo
1 lžička skořice
hladká mouka
náplň
cukr
500 g borůvky

Postup přípravy receptu

  1. Nejdříve si připravíme kvásek. Pětinu vlažného mléka smícháme s droždím, lžičkou cukru a lžící hladké mouky.

  2. Na těsto smícháme oba druhy mouky, přisypeme cukr, žloutky, sůl, máslo a promícháme. Poté přidáme vykynutý kvásek, zbytek mléka a vypracujeme těsto. Necháme jej vykynout (asi 40 minut).

  3. Borůvky propláchneme a prosladíme.

  4. Na plech položíme pečící papír, těsto na něj rozválíme a poklademe vrstvou proslazených borůvek.

  5. Z másla, mouky, skořice a cukru zpracujeme drobenku a nadrobíme ji na připravený borůvkový koláč.

  6. Pečeme pozvolna 40 minut v dobře vyhřáté troubě.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!