Babiččin borůvkový koláč s drobenkou recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- těsto 2 lžíce cukr 1 špetka sůl 50 g máslo 2 ks žloutek 250 ml mléko 20 g droždí 200 g hladká mouka 200 g polohrubá mouka drobenka cukr máslo 1 lžička skořice hladká mouka náplň cukr 500 g borůvky
Postup Babiččin borůvkový koláč s drobenkou recept
Postup přípravy receptu
-
Nejdříve si připravíme kvásek. Pětinu vlažného mléka smícháme s droždím, lžičkou cukru a lžící hladké mouky.
Na těsto smícháme oba druhy mouky, přisypeme cukr, žloutky, sůl, máslo a promícháme. Poté přidáme vykynutý kvásek, zbytek mléka a vypracujeme těsto. Necháme jej vykynout (asi 40 minut).
Borůvky propláchneme a prosladíme.
Na plech položíme pečící papír, těsto na něj rozválíme a poklademe vrstvou proslazených borůvek.
Z másla, mouky, skořice a cukru zpracujeme drobenku a nadrobíme ji na připravený borůvkový koláč.
Pečeme pozvolna 40 minut v dobře vyhřáté troubě.