Vynikající babiččin boršč recept
Apetit Recepty polévkySuroviny na recept
- sůl 50 g máslo 70 g celer 2 l voda 70 g mrkev 30 g petržel 1 dl kysaná smetana mletý pepř 50 g hladká mouka 200 g hovězí maso 230 g hlávkové zelí 130 g červená řepa 200 g vepřový bok
Postup Vynikající babiččin boršč
Postup přípravy receptu
-
Maso nakrájíme na malé kousky a uvaříme v hrnci s osolenou vodou. Kořenovou zeleninu očistíme, nakrájíme na kousky, zelí na nudličky a přidáme ke skoro měkkému masu
Na pánvičce rozehřejeme máslo, přisypeme mouku a uděláme zlatou jíšku. Hotovou jíšku pomalu zaléváme horkou vodou za stálého míchání. Zředěnou jíšku bez cucků vlijeme do polévky. Vše vaříme 20 minut
Červenou čepu nastrouháme na hrubším struhadle nebo nakrájíme na kostičky, přidáme do polévky, vaříme ještě 5 minut a odstavíme. Do boršče vmícháme smetanu nebo ji přidáváme až na talíři
Vynikající babiččin boršč podáváme teplý.