Babiččin čokoládový dort recept

Apetit Recepty moučníky

Suroviny na recept

7 dkg cukr
6 ks vejce
7 dkg máslo
3 ks žloutek
1 dl voda
10 dkg čokoláda
14 dkg čokoláda
14 dkg cukr moučka
9 dkg hladká mouka
tuk na vymazání
2 dl smetana ke šlehání
1 hrst jemná strouhanka
mouka na vysypání

Postup přípravy receptu

  1. Změklé máslo utřeme s cukrem, žloutky, nastrouhanou čokoládou, moukou a prosetou strouhankou. Posléze jemně vmícháme sníh ušlehaný z bílků. Těsto vlijeme do kulaté dortové formy, kterou dobře vymažeme a vysypeme. Při nižší teplotě pečeme korpus na čokoládový dort asi hodinu. Upečený korpus necháme zcela vychladnout, pak ho rozkrojíme na 2 nebo 3 díly podle toho, jak je vysoký

  2. Každý díl potřeme krémem, který jsme si připravili následovně. Svaříme vodu s čokoládou a cukrem. Když nám začne krém houstnout, přidáme po jednom žloutky a stále mícháme. I krém necháme pořádně vychladit. Pak do něj přimícháme ušlehanou smetanu

  3. Díly korpusu navrstvíme na sebe a seshora potřeme zbývajícím krémem. Babiččin čokoládový dort dozdobíme podle fantazie a možností. Může být kompotované ovoce, čerstvé ovoce, kandované višně, hoblinky čokolády, mandlové plátky nebo kopečky šlehačky

  4. Babiččin čokoládový dort podáváme ke kávě všeho druhu. Chutná báječně!


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!