Babiččin koláč s drobenkou recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- těsto špetka sůl 1 ks vejce 200 g máslo 100 g cukr moučka 300 g polohrubá mouka náplň 3 ks vejce 200 ml smetana 1 ks citron 225 g cukr moučka 50 g škrobová moučka 750 g nízkotučný tvaroh drobenka 75 g máslo 1 ks vanilkový cukr 100 g polohrubá mouka
Postup Babiččin koláč s drobenkou recept
Postup přípravy receptu
-
Z polohrubé mouky, cukru, špetky soli, 1 vejce a másla nakrájeného na kostičky zpracujeme křehké těsto. Zabalíme jej do potravinové folie a dáme přibližně na 60 minut do chladna.
Troubu rozehřejeme na 200 °C. Těsto poté vyválíme, vyložíme jím vymazanou dortovou formu a okraj těsta trochu povytáhneme. Těsto předpečeme cca 10 minut a po 10 minutách vyjmeme z trouby. Teplotu stáhneme na 180 °C.
Oddělíme žloutky od bílků. Žloutky společně s nízkotučným tvarohem, 150 g cukru, škrobovou moučkou, citronovou šťávou a kůrou z 1 citronu utřeme dohladka. Odděleně našleháme bílky a smetanu. Obojí pak přidáme do tvarohového krému a jemně promícháme. Takto připravenou náplň přidáme na předpečené těsto.
Na drobenku budeme potřebovat mouku, 75 g cukru, vanilku a máslo. Drobenku zpracujeme a posypeme jí na tvarohovou náplň.
Tvarohový koláč pečeme cca 50 - 60 minut v troubě a poté jej vytáhneme z trouby a necháme ještě ve formě vychladnout. Nakonec babiččin koláč s drobenkou pocukrujeme a nakrájíme.