Babiččin koláč s drobenkou recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

těsto
špetka sůl
1 ks vejce
200 g máslo
100 g cukr moučka
300 g polohrubá mouka
náplň
3 ks vejce
200 ml smetana
1 ks citron
225 g cukr moučka
50 g škrobová moučka
750 g nízkotučný tvaroh
drobenka
75 g máslo
1 ks vanilkový cukr
100 g polohrubá mouka

Postup přípravy receptu

  1. Z polohrubé mouky, cukru, špetky soli, 1 vejce a másla nakrájeného na kostičky zpracujeme křehké těsto. Zabalíme jej do potravinové folie a dáme přibližně na 60 minut do chladna.

  2. Troubu rozehřejeme na 200 °C. Těsto poté vyválíme, vyložíme jím vymazanou dortovou formu a okraj těsta trochu povytáhneme. Těsto předpečeme cca 10 minut a po 10 minutách vyjmeme z trouby. Teplotu stáhneme na 180 °C.

  3. Oddělíme žloutky od bílků. Žloutky společně s nízkotučným tvarohem, 150 g cukru, škrobovou moučkou, citronovou šťávou a kůrou z 1 citronu utřeme dohladka. Odděleně našleháme bílky a smetanu. Obojí pak přidáme do tvarohového krému a jemně promícháme. Takto připravenou náplň přidáme na předpečené těsto.

  4. Na drobenku budeme potřebovat mouku, 75 g cukru, vanilku a máslo. Drobenku zpracujeme a posypeme jí na tvarohovou náplň.

  5. Tvarohový koláč pečeme cca 50 - 60 minut v troubě a poté jej vytáhneme z trouby a necháme ještě ve formě vychladnout. Nakonec babiččin koláč s drobenkou pocukrujeme a nakrájíme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!