Babiččin perník z povidel recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

150 ml olej
2 vejce
500 ml mléko
1 lžíce med
250 g cukr moučka
1 lžíce mletá skořice
1 balíček vanilkový cukr
1 lžička citronová kůra
500 g polohrubá mouka
2 lžíce švestková povidla
0.5 balíčku kypřící prášek do pečiva
1 balíček kypřící prášek do perníku
1 lžíce holandské kakao
podle potřeby
máslo na vymazání
kokos na vysypání

Postup přípravy receptu

  1. Šlehačem utřeme v misce povidla, med a moučkový cukr. Pak přidáme kakao a olej. V jiné misce smícháme mouku, prášek do perníku, prášek do pečiva, skořici, citronovou kůru. Tuto směs opatrně vmícháme do těsta. Poté přidáme vanilkový cukr a mléko. Vše důkladně promícháme. Těsta je hodně, takže doporučuji použít velký pekáček.

  2. Těsto nalijeme do pekáčku, který je vymazaný máslem a vysypaný strouhaným kokosem. Pečeme na 160 °C v předehřáté troubě cca 40 minut.

  3. Po upečení a vychladnutí můžeme babiččin perník z povidel dle chuti namazat marmeládou nebo polít čokoládou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!