Babiččin perník z povidel recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 150 ml olej 2 vejce 500 ml mléko 1 lžíce med 250 g cukr moučka 1 lžíce mletá skořice 1 balíček vanilkový cukr 1 lžička citronová kůra 500 g polohrubá mouka 2 lžíce švestková povidla 0.5 balíčku kypřící prášek do pečiva 1 balíček kypřící prášek do perníku 1 lžíce holandské kakao podle potřeby máslo na vymazání kokos na vysypání
Postup Babiččin perník z povidel recept
Postup přípravy receptu
-
Šlehačem utřeme v misce povidla, med a moučkový cukr. Pak přidáme kakao a olej. V jiné misce smícháme mouku, prášek do perníku, prášek do pečiva, skořici, citronovou kůru. Tuto směs opatrně vmícháme do těsta. Poté přidáme vanilkový cukr a mléko. Vše důkladně promícháme. Těsta je hodně, takže doporučuji použít velký pekáček.
Těsto nalijeme do pekáčku, který je vymazaný máslem a vysypaný strouhaným kokosem. Pečeme na 160 °C v předehřáté troubě cca 40 minut.
Po upečení a vychladnutí můžeme babiččin perník z povidel dle chuti namazat marmeládou nebo polít čokoládou.