Babiččin španělský ptáček recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- olej sůl 1 - 2 ks vejce 1 ks cibule 2 ks párek plnotučná hořčice 4 plátky hovězí zadní 1 - 2 ks sterilované okurky 4 plátky tvrdý sýr
Postup Babiččin španělský ptáček
Postup přípravy receptu
-
Plátky hovězího naklepeme a osolíme z obou stran. Z jedné strany potřeme hořčicí či krenexem
Plátky poklademe sýrem, párkem, okurkou a vejci. Dávám polovinu vajíčka do 1 závitku. Maso zavineme a ovážeme nití
Na oleji osmažíme cibulku, přidáme ptáčky a opečeme ze všech stran. Podlijeme horkou vodou a dusíme do měkka. Nebo dáme na 30 minut do tlakového hrnce. Do šťávy přidáme jednu nožičku na kostečky pokrájeného párku, ochutíme sójovou omáčkou, solí či masoxem a zahustíme hladkou moukou rozmíchanou v trošce vody či solamylem
Babiččiny španělské ptáčky podáváme nejlépe s vařenou rýží.