Babiččina cibulová polévka recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2-3 ks brambory
0.3 l mléko
1 ks mrkev
5 ks menší cibule
0.3 l smetana ke šlehání
podle chuti
sůl
mletý černý pepř
maggi koření
podle potřeby
máslo
hladká mouka

Postup přípravy receptu

  1. Zeleninu očistíme, mrkev a cibuli nastrouháme, brambory nakrájíme na drobné kostky.

  2. Nastrouhanou cibuli dáme podusit na másle. Po chvíli přidáme nastrouhanou mrkev a opět podusíme. Zalijeme vodou a přidáme nakrájené brambory. Když je zelenina doměkka uvařená, vlijeme na másle připravenou jíšku. Přidáme mléko, smetanu a dochutíme solí, pepřem a maggi. Ještě krátce povaříme.

  3. Babiččinu cibulovou polévku podáváme s krutony.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!