Babiččina cibulová polévka recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 2-3 ks brambory 0.3 l mléko 1 ks mrkev 5 ks menší cibule 0.3 l smetana ke šlehání podle chuti sůl mletý černý pepř maggi koření podle potřeby máslo hladká mouka
Postup Babiččina cibulová polévka recept
Postup přípravy receptu
-
Zeleninu očistíme, mrkev a cibuli nastrouháme, brambory nakrájíme na drobné kostky.
Nastrouhanou cibuli dáme podusit na másle. Po chvíli přidáme nastrouhanou mrkev a opět podusíme. Zalijeme vodou a přidáme nakrájené brambory. Když je zelenina doměkka uvařená, vlijeme na másle připravenou jíšku. Přidáme mléko, smetanu a dochutíme solí, pepřem a maggi. Ještě krátce povaříme.
Babiččinu cibulovou polévku podáváme s krutony.