Babiččina vánoční polévka recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

0.4 ks celer
2 ks mrkev
1 ks petržel
2 kostky kvasnice
2 kostky masox
1 lžíce hladká mouka
1 plechovka sterilovaný hrášek
1-2 hrstě domácí nudle
2 hrstě sušené lesní hřiby
podle potřeby
máslo
na ozdobu
petrželová nať

Postup přípravy receptu

  1. Větší mrkve, větší petržel a kousek celeru očistíme a nakrájíme na kostičky. Sušené hřiby den předem opláchneme a namočíme do 2 l vody.

  2. Ve větším hrnci rozehřejeme máslo, vsypeme nakrájenou kořenovou zeleninu, osmahneme a zalijeme 1 l vody. Hřiby povaříme ve vodě doměkka.

  3. Ve vývaru se zeleninou necháme zavařit kvasnice, které jsme předem na másle osmahli do tmavě hnědé barvy (Smažíme tak dlouho, až budou hodně tmavé a hrudkovité, aby se nám polévka nezkazila.). Směs rozmixujeme a přidáme 2 masoxy, přilijeme hřiby i s odvarem a nezapomeneme přidat scezený sterilovaný hrášek.

  4. Babiččinu vánoční polévku necháme povařit a na závěr do polévky zavaříme domácí nudle.

  5. Babiččinu vánoční polévku podáváme ozdobenou nasekanou petrželovou natí.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!