Babiččino zelí recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 1-2 šálky majonéza 0.3 šálku kopr 1 ks citron 1 ks mrkev 1 ks feferonka 1 hlávka bílé zelí 0.3 šálku vroucí voda mořská sůl
Postup Babiččino zelí recept
Postup přípravy receptu
-
Zeleninu očistíme. Zelí nakrouháme, feferonku nasekáme a mrkev nastrouháme. Kopr opereme a nasekáme. Místo čerstvého můžeme použít 2 lžíce sušeného kopru. Z citronu vymačkáme šťávu.
Zelí přelijeme vroucí vodou, osolíme a propracujeme tak, aby změklo. Přidáme karotku a feferonku, citronovou šťávu, kopr a majonézu. Babiččino zelí dobře promícháme a dáme vychladnout.
Babiččino zelí podáváme jako přílohu k masu. Zelí může zůstat v lednici i několik dnů.