Babiččino zelí recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1-2 šálky majonéza
0.3 šálku kopr
1 ks citron
1 ks mrkev
1 ks feferonka
1 hlávka bílé zelí
0.3 šálku vroucí voda
mořská sůl

Postup přípravy receptu

  1. Zeleninu očistíme. Zelí nakrouháme, feferonku nasekáme a mrkev nastrouháme. Kopr opereme a nasekáme. Místo čerstvého můžeme použít 2 lžíce sušeného kopru. Z citronu vymačkáme šťávu.

  2. Zelí přelijeme vroucí vodou, osolíme a propracujeme tak, aby změklo. Přidáme karotku a feferonku, citronovou šťávu, kopr a majonézu. Babiččino zelí dobře promícháme a dáme vychladnout.

  3. Babiččino zelí podáváme jako přílohu k masu. Zelí může zůstat v lednici i několik dnů.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!