Bábovka naslano recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 ks feferonka
1 ks zelená paprika
300 g strouhaný sýr
1 ks žlutá paprika
2 lžičky mletá sladká paprika
200 g papriková klobása
100 g pikantní salám
těsto
5 ks vejce
90 g máslo
150 ml mléko
250 g polohrubá mouka
30 g sušené droždí
na ozdobu
petrželka
podle potřeby
máslo na vymazání
strouhanka na vysypání

Postup přípravy receptu

  1. V mléce zaděláme spolu se sušeným droždím kvásek. Do mísy dáme mouku, vejce, rozpuštěný tuk a vykynutý kvásek a zaděláme těsto, které necháme hodinu kynout.

  2. Mezitím nastrouháme sýr. Zeleninu očistíme, nakrájíme na kousky. Klobásku nakrájíme na menší kolečka, pikantní salám na kostičky, feferonku nasekáme. Po vykynutí těsta vše smícháme dohromady.

  3. Bábovkovou formu vymažeme máslem, vysypeme strouhankou a dáme do ní směs.

  4. Pečeme na 160 °C 60 minut, po 30-ti minutách můžeme bábovku zakrýt pečícím papírem. Po upečení necháme vychladnout a vyklopíme.

  5. Slanou bábovku nakrájíme stejně jako tu klasickou a ozdobíme petrželkou.

  6. Je to chuťovka výborná k pivu a vínu.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!