Baklažán s kuřecím masem recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 1 stroužek česnek 1 lžíce olej 1 lžíce máslo 1 lžíce sójová omáčka 500 g kuřecí maso 0.3 lžičky drcený kmín 2 ks baklažán 0.3 lžičky sušený česnek podle chuti sůl vegeta mletý černý pepř podle potřeby vývar olej na opečení marináda 1 ks vejce 2 lžičky solamyl
Postup Baklažán s kuřecím masem recept
Postup přípravy receptu
-
Rozšleháme vejce a olej se solamylem a sušeným česnekem a na 1 hodinu si naložíme naklepané a osolené plátky masa.
Oloupaný baklažán nakrájíme na větší kousky, osolíme, opepříme a na pánvi na oleji opečeme. Baklažán pak z pánve vyjmeme, přidáme kousek másla a opečeme naložené kuřecí plátky.
Baklažán vrátíme zpátky, spolu všechno promícháme, zalijeme sójovou omáčkou, přidáme prolisovaný česnek, drcený kmín a dochutíme vegetou. Podle potřeby pokropíme vodou nebo vývarem. Na mírném ohni dopečeme.
Baklažán s kuřecím masem podáváme s bramborem, kuskusem nebo těstovinami.