Baklažány plnené kuřecím masem recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- 4 ks česnek olej sůl 2 ks cibule 500 g kuřecí prsa 4 snítky petrželová nať 2 lžičky mletá sladká paprika 100 g tvrdý sýr (eidam) 2 ks baklažán 2 ks mladá cibulka sušený česnek
Postup Baklažány plnené kuřecím masem
Postup přípravy receptu
-
Baklažány rozkrojíme na půlky, vydlabeme dužinu a pokrájíme na malé kostky, každou polovinu baklažánu posypeme solí a sušeným česnekem
Na oleji osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli. Přidáme nakrájené kuřecí maso, které jsme předem promíchali s prolisovaným česnekem a osolili. Když je maso osmažené, přidáme kostičky baklažánu, mletou papriku a podusíme do změknutí. Pak odstavíme a přidáme petrželovou nať a na kolečka nakrájenou mladou cibulku
Směsí naplníme baklažány a dáme do vymazané zapékací mísy nebo na plech. Baklažány plněné kuřecím masem pečeme asi 30 minut ve vyhřáté troubě. Ve chvíli, kdy se nám zdají téměř hotové, zasypeme naplněné baklažány strouhaným sýrem a znovu zapečeme
Baklažány plněné kuřecím masem podáváme s pečeným bramborem ve slupce
Tip na pečené brambory: Do zapékací mísy nalijeme trošku oleje, nové brambory pouze umyjeme a rozkrojíme po délce na poloviny, posypeme vegetou, pokapeme olejem a dáme do vyhřáté trouby péct dozlatova.