Baklažány plnené kuřecím masem recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

4 ks česnek
olej
sůl
2 ks cibule
500 g kuřecí prsa
4 snítky petrželová nať
2 lžičky mletá sladká paprika
100 g tvrdý sýr (eidam)
2 ks baklažán
2 ks mladá cibulka
sušený česnek

Postup přípravy receptu

  1. Baklažány rozkrojíme na půlky, vydlabeme dužinu a pokrájíme na malé kostky, každou polovinu baklažánu posypeme solí a sušeným česnekem

  2. Na oleji osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli. Přidáme nakrájené kuřecí maso, které jsme předem promíchali s prolisovaným česnekem a osolili. Když je maso osmažené, přidáme kostičky baklažánu, mletou papriku a podusíme do změknutí. Pak odstavíme a přidáme petrželovou nať a na kolečka nakrájenou mladou cibulku

  3. Směsí naplníme baklažány a dáme do vymazané zapékací mísy nebo na plech. Baklažány plněné kuřecím masem pečeme asi 30 minut ve vyhřáté troubě. Ve chvíli, kdy se nám zdají téměř hotové, zasypeme naplněné baklažány strouhaným sýrem a znovu zapečeme

  4. Baklažány plněné kuřecím masem podáváme s pečeným bramborem ve slupce

  5. Tip na pečené brambory: Do zapékací mísy nalijeme trošku oleje, nové brambory pouze umyjeme a rozkrojíme po délce na poloviny, posypeme vegetou, pokapeme olejem a dáme do vyhřáté trouby péct dozlatova.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!