Banánová roláda s čokoládou recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

krém
20 dkg cukr
25 dkg máslo
2 ks žloutek
0 l mléko
10 dkg hrubá mouka
těsto
15 dkg cukr
5 ks vejce
11 dkg polohrubá mouka
na ozdobu
banán
strouhaná čokoláda
náplň
banán
podle chuti
citronová kůra
citronová šťáva
podle potřeby
máslo na vymazání
mouka na vysypání

Postup přípravy receptu

  1. Na krém svaříme mléko a hrubou mouku na kaši. Dále žloutky utřeme s máslem a cukrem a postupně přidáváme do vychladlé moučné kaše.

  2. Začneme připravovat těsto. Oddělíme žloutky od bílků a z bílků ušleháme sníh. Utřeme žloutky s cukrem, přidáme polohrubou mouku, šťávu a kůru z citronu a nakonec vmícháme sníh z bílků.

  3. Těsto nalijeme na máslem vymazaný a moukou vysypaný plech. Korpus upečeme v předehřáté troubě.

  4. Po vychladnutí korpus potřeme krémem a poklademe banány tak, aby po rozkrájení byly uprostřed rolády. Smotáme roládu a potřeme zbytkem krému. Nakonec posypeme nastrouhanou čokoládou a ozdobíme kousky banánů.

  5. Banánovou roládu s čokoládou nakrájíme a servírujeme na talířcích dětem ke svačině nebo dospělým ke kávě.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!