Banánové smaženky Martinique recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

6 ks banán
olej na smažení
těsto
sůl
1 ks vejce
10 cl rum
15 cl voda
150 g mouka hladká
1 lžíce oleje
na ozdobu
1 lžička skořice mletá

Postup přípravy receptu

  1. Z mouky, vejce, oleje, soli a vody uděláme těstíčko, které necháme alespoň hodinu odpočinout.

  2. Mezitím oloupeme banány, nakrájíme je na kolečka, dáme do mísy, pocukrujeme, přelijeme rumem a necháme 20 minut macerovat.

  3. Kolečka banánů pak máčíme v připraveném těstě a smažíme v horkém oleji.

  4. Necháme okapat a sypeme skořicovým a případně i vanilkovým cukrem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!