Jemné tvarohové knedlíky s jahodami recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- 50 ml olej 30 g sůl 1 ks vejce 200 g máslo 500 g jahody 250 ml tvaroh 80 g cukr moučka 250 ml zakysaná smetana 240 g polohrubá mouka
Postup Jemné tvarohové knedlíky s jahodami
Postup přípravy receptu
-
Na vále si z mouky, vejce, tvarohu, soli a oleje zpracujeme těsto. Těsto překrojíme napůl a z každé části vyválíme plát, který nakrájíme na čtverce
Do připravených čtverců dáme jahody a zabalíme do kulatých knedlíků. Připravené knedlíky vložíme do osolené vody, odlepíme ode dna a po vyplutí knedlíků na hladinu vaříme 3 - 5 minut
Jemné tvarohové knedlíky poléváme rozpuštěným máslem, posypeme cukrem a přidáme zakysanou smetanu
Zdroj: Irena Nikodémová, Hotel Port Máchovo jezero