Banketky recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 kostky cukr
1 lžíce sůl
2 dl mléko
kmín
20 g droždí
500 g hladká mouka
1 lžíce rozpuštěné sádlo
tuk na vymaštění plechu
1 ks bílek na potření

Postup přípravy receptu

  1. Z trochy vlažného mléka, trochy mouky, 2 kostek cukru a rozdrobeného droždí vymícháme hladký kvásek, který necháme v teplé místnosti vzejít. Potom jej vlijeme do mísy se zbytkem mouky, přidáme vlažný rozpuštěný tuk, zbytek mléka a sůl. Z hmoty vypracujeme hladké těsto, které necháme v teple kynout asi 30 minut.

  2. Na pomoučeném vále z těsta ukrajujeme kousky, které vyválíme do nudle a upleteme malé houstičky, rohlíčky a podobně. Jednotlivé kousky pak klademe na vymaštěný plech, kde je necháme ještě chvíli kynout. Nakonec potřeme bílkem, posypeme kmínem, vložíme do vyhřáté trouby a upečeme dozlatova.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!