Barevná vepřová roláda recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 4 lžičky kmín 4 lžičky tymián 4 lžíce hořčice 750 g vepřová kýta 1 ks pór 1 ks větší mrkev 2 ks nožička párku na potření 2 stroužky česnek 3 lžíce olej 1 špetka sůl směs 2 stroužky česnek 1 špetka sůl 1 ks vejce 3 lžíce strouhanka 1 špetka pepř 1 ks červená paprika 3 ks obdélník sýra Apetito podle potřeby olej na smažení
Postup Barevná vepřová roláda recept
Postup přípravy receptu
-
Maso odblaníme, pokrájíme na plátky a rozklepeme. Osolíme, okořeníme, posypeme kmínem a jemně potřeme hořčicí.
Pórek očistíme, nakrájíme nadrobno, opražíme na pánvi na lžíci oleje a rozetřeme na maso. Posypeme kmínem.
Mrkev očistíme, papriku umyjeme a pokrájíme na kostky.
Apetito smícháme s vajíčkem, přidáme papriku, prolisovaný česnek, pepř, osolíme a zahustíme strouhankou.
Mrkev podélně pokrájíme na čtvrtiny, položíme na pór, přidáme sýrovou směs a zakončíme párky.
Roládu pevně svineme a sešijeme, případně sepneme párátky anebo jehlami.
Zbylý česnek rozetřeme se solí, přilijeme 3 lžíce oleje a promícháme.
Roládu na pekáči potřeme směsí důkladně ze všech stran. Podlijeme a zvolna pečeme ve vyhřáté troubě asi 75 minut.
Barevnou vepřovou roládu podáváme teplou s bramborami, rýží, hranolky nebo kroketami. Roládu můžeme podávat i studenou nakrájenou na plátky.