Barevné fazole recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 palička česnek
3 ks cibule
1 špetka šalvěj
3 lžíce slunečnicový olej
250 g kuřecí prsa
0.3 talíře červená paprika
1-2 lžíce sójová omáčka
0.3 talíře žlutá paprika
1 konzerva červené fazole
1-2 lžičky gulášové koření
1 špetka sušené oregano
1 konzerva sterilovaná kukuřice
2 konzervy bílé fazole
2 dl pikantní kečup
1 špetka sušená bazalka
250 g uzená vepřová plec

Postup přípravy receptu

  1. Rychlejší je použít fazolové konzervy. Nepoužijete-li konzervy, musíte si patřičné množství fazolí namočit, jak je pravidlem, a pak uvařit. Cibuli, česnek a papriky očistíme. Cibuli a česnek nasekáme. Papriky nakrájíme na nudličky. Papriky můžeme zvolit různě barevné, záleží na dostupnosti. Maso nakrájíme na nudličky.

  2. V hrnci rozehřejeme olej. Vsypeme cibuli a necháme ji zpěnit. Přidáme česnek, kuřecí maso, krátce osmahneme a vmícháme i uzené maso. Necháme restovat, než maso trochu změkne. Pak přidáme papriky a dále smažíme. Jakmile papriky změknou, přidáme oboje fazole. Labužníci mohou přidat i konzervu kukuřice. Do barevných fazolí nakonec přidáme kečup, sójovou omáčku, gulášové či grilovací koření. Pokud chceme fazole pikantní, přidáme chilli nebo pálivou papriku. Vše podusíme, než maso změkne. Když je uvařeno, dochutíme směs špetkou šalvěje, bazalky, oregana nebo i yzopu a lehce necháme přejít varem.

  3. Barevné fazole můžeme plnit do tortilly. Výborné jsou ale i s pečivem nebo bramborovými plackami.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!