Barevný nákyp recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 4 ks vejce 1 ks celer 100 g mrkev 1 ks brokolice 200 g květák 100 g mražený hrášek náplň 1 lžička sůl 3 lžíce máslo 300 g mrkev 1 lžíce vegeta 0.5 lžičky mletý pepř 1 ks větší cibule 100 ml smetana na vaření podle potřeby tuk na vymazání na ozdobu vařený květák vařená brokolice čerstvé rajče
Postup Barevný nákyp recept
Postup přípravy receptu
-
Připravíme si ingredience na náplň. Oloupanou cibuli i očištěnou mrkev nakrájíme na kostičky a osmahneme na másle. Přidáme smetanu a ještě 5 minut provaříme. Okořeníme, necháme mírně vychladnout, rozmixujeme a uložíme do chladu.
Zeleninu očistíme. Květák i brokolici rozebereme na růžičky a spolu s nadrobno nakrájenou mrkví, celerem a hráškem povaříme (ne zcela do změknutí) v osolené vodě. Scedíme a propláchneme.
Do vychladlého pyré vmícháme vejce a potom zamícháme i zeleninu. Směsí naplníme tukem vymazaný pekáček a v předehřáté troubě pečeme asi 30 - 40 minut na 200 °C.
Barevné pyré krájíme na plátky a porce zdobíme řádně omytou a nakrájenou barevnou zeleninou. Vhodnou přílohou jsou (opečené) toasty.