Barvení vajec červeným zelím recept

Apetit Recepty undefined

Suroviny na recept

1 lžíce ocet
1,5 l voda
1/2 hlávky červené zelí
6 ks bílá vejce

Postup přípravy receptu

  1. Nejprve si nakrájíme půl hlávky červeného zelí na proužky a vložíme do hrnce

  2. Vložíme omytá vejce s bílou skořápkou. Pokud je chceme nazdobená obtisky rostlin, předem na skořápky přiložíme nasbírané čerstvé drobné nejedovaté květiny a bylinky (například sedmikráska, fialka,...), přetáhneme silonkou, zavážeme provázkem a takto připravená vložíme do hrnce k nakrájenému zelí

  3. Vejce zalijeme vodou, přidáme ocet, přivedeme k varu a vaříme 9 minut. Poté odstavíme a po úplném vychladnutí necháme cca 6 hodin (nebo přes noc) v lednici

  4. Poté obarvená vejce vyjmeme z vody a osušíme ubrouskem, případně odstřihneme silonku a odstraníme kvítky

  5. Takto přírodně nazdobená vajíčka skladujeme v lednici, můžeme je poté nabízet koledníkům či je mít jako dekoraci na svátečním stole a následně je zpracovat například do pomazánky.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!