Barvení vajec červeným zelím recept
Apetit Recepty undefinedPostup Barvení vajec červeným zelím
Postup přípravy receptu
-
Nejprve si nakrájíme půl hlávky červeného zelí na proužky a vložíme do hrnce
Vložíme omytá vejce s bílou skořápkou. Pokud je chceme nazdobená obtisky rostlin, předem na skořápky přiložíme nasbírané čerstvé drobné nejedovaté květiny a bylinky (například sedmikráska, fialka,...), přetáhneme silonkou, zavážeme provázkem a takto připravená vložíme do hrnce k nakrájenému zelí
Vejce zalijeme vodou, přidáme ocet, přivedeme k varu a vaříme 9 minut. Poté odstavíme a po úplném vychladnutí necháme cca 6 hodin (nebo přes noc) v lednici
Poté obarvená vejce vyjmeme z vody a osušíme ubrouskem, případně odstřihneme silonku a odstraníme kvítky
Takto přírodně nazdobená vajíčka skladujeme v lednici, můžeme je poté nabízet koledníkům či je mít jako dekoraci na svátečním stole a následně je zpracovat například do pomazánky.