Bavorská kolena recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 paličky česnek
3 ks cibule
4 díly voda
4 ks vepřové koleno
1 sklenice kysané zelí
podle chuti
sůl
kmín

Postup přípravy receptu

  1. Cibule oloupeme, nakrájíme nahrubo a česnek mírně rozetřeme.

  2. Kolena nařízneme a vpravíme do nich česnek. Kolena osolíme, okmínujeme, vložíme do pekáče s polovinou nakrájené cibule a zbytek cibule na ně nasypeme. Vše podlijeme vodou.

  3. Kolena pečeme zakryté 1,5 hodiny v předehřáté troubě při 190 °C a potom 30 minut dopékáme odklopené. Po upečení kolena vyndáme, na dno dáme okapané zelí, kolena dáme navrch a pečeme minimálně 30 minut.

  4. Bavorská kolena podáváme s přílohou podle chuti, jsou dobrá například s čerstvým chlebem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!