Ovocný želatinový zákusek recept

Apetit Recepty dezerty

Suroviny na recept

cukr
4 ks vejce
1 l mléko
4 lžíce mouka
1 špetka prášek do pečiva
8 lžic cukr krupice
1 balíček vanilkový cukr
tuk na vymazání
1 kg kompotované ovoce
mouka na vysypání
3 balíčky jahodový pudinkový prášek
4 balíčky červená želatina v přášku

Postup přípravy receptu

  1. Vejce rozklepeme, oddělíme žloutky od bílků. K bílkům přidáme 1 vanilkový cukr a šleháme elektrickým šlehačem do husté konzistence. Pak přidáme krupicový cukr a za stálého šlehaní žloutky a mouku se špetkou prášku do pečiva

  2. Plech vymastíme a vysypeme hrubou moukou nebo strouhankou, vlijeme do něj těsto, stěrkou jej urovnáme a vložíme do předehřáté trouby. Pečeme asi 10 minut při vyšší teplotě

  3. Mezitím začneme připravovat pudink. Litr mléka zahřejeme, trochu odlijeme a v hrníčku rozmícháme 3 balíčky jahodového pudinku s cukrem. Rozkvedláme. Přilijeme do zbývajícího mléka a mícháme do zhoustnutí

  4. Hotový pudink rozprostřeme na těsto a hned na to poklademe ovoce. Lze použít jahody, maliny, borůvky nebo jinou kombinaci ovoce. Nakonec si připravíme želatinu podle návodu na balíčku. Na celý plech dávám 4 sáčky do vody nebo šťávy z ovoce, cukr podle chuti, jak kdo má rád. Želatinu polijeme na ovoce a necháme vychladnout. Ovocný želatinový zákusek dáme přes noc odležet do ledničky

  5. Pak už jen ovocný želatinový zákusek nakrájíme a ochutnáváme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!