Ovocný želatinový zákusek recept
Apetit Recepty dezertySuroviny na recept
- cukr 4 ks vejce 1 l mléko 4 lžíce mouka 1 špetka prášek do pečiva 8 lžic cukr krupice 1 balíček vanilkový cukr tuk na vymazání 1 kg kompotované ovoce mouka na vysypání 3 balíčky jahodový pudinkový prášek 4 balíčky červená želatina v přášku
Postup Ovocný želatinový zákusek
Postup přípravy receptu
-
Vejce rozklepeme, oddělíme žloutky od bílků. K bílkům přidáme 1 vanilkový cukr a šleháme elektrickým šlehačem do husté konzistence. Pak přidáme krupicový cukr a za stálého šlehaní žloutky a mouku se špetkou prášku do pečiva
Plech vymastíme a vysypeme hrubou moukou nebo strouhankou, vlijeme do něj těsto, stěrkou jej urovnáme a vložíme do předehřáté trouby. Pečeme asi 10 minut při vyšší teplotě
Mezitím začneme připravovat pudink. Litr mléka zahřejeme, trochu odlijeme a v hrníčku rozmícháme 3 balíčky jahodového pudinku s cukrem. Rozkvedláme. Přilijeme do zbývajícího mléka a mícháme do zhoustnutí
Hotový pudink rozprostřeme na těsto a hned na to poklademe ovoce. Lze použít jahody, maliny, borůvky nebo jinou kombinaci ovoce. Nakonec si připravíme želatinu podle návodu na balíčku. Na celý plech dávám 4 sáčky do vody nebo šťávy z ovoce, cukr podle chuti, jak kdo má rád. Želatinu polijeme na ovoce a necháme vychladnout. Ovocný želatinový zákusek dáme přes noc odležet do ledničky
Pak už jen ovocný želatinový zákusek nakrájíme a ochutnáváme.