Krkovička zapečená v bramborové kaši recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- sůl 1 ks vejce 1 lžíce máslo 300 ml mléko 200 g sýr tuk na vymazání mletý kmín 4 ks vepřová krkovice 8 ks brambory (velké) strouhanka na vysypání
Postup Krkovička zapečená v bramborové kaši
Postup přípravy receptu
-
Brambory oloupeme, pokrájíme na malé kousky, vložíme do vroucí osolené vody a vaříme do měkka. Když jsou měkké, slijeme je, přidáme teplé mléko, máslo a vyšleháme do kaše. Do trošku zchladlé kaše vmícháme syrové vejce
Vepřovou krkovici zbavíme kosti, osolíme, okmínujeme a na oleji opékáme z každé strany po 6 minutách. Nenaklepáváme. Sýr nastrouháme
Varnou mísu, nebo pekáč vymastíme a vysypeme strouhankou
Na dno dáme vrstvu bramborové kaše, na tu rozložíme opečenou krkovici, kterou zakryjeme zbylou kaší. Navrch nasypeme strouhaný sýr a dáme do trouby zapéci, dokud sýr nezrůžoví
Podáváme se zeleninou.