Krkovička zapečená v bramborové kaši recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

sůl
1 ks vejce
1 lžíce máslo
300 ml mléko
200 g sýr
tuk na vymazání
mletý kmín
4 ks vepřová krkovice
8 ks brambory (velké)
strouhanka na vysypání

Postup přípravy receptu

  1. Brambory oloupeme, pokrájíme na malé kousky, vložíme do vroucí osolené vody a vaříme do měkka. Když jsou měkké, slijeme je, přidáme teplé mléko, máslo a vyšleháme do kaše. Do trošku zchladlé kaše vmícháme syrové vejce

  2. Vepřovou krkovici zbavíme kosti, osolíme, okmínujeme a na oleji opékáme z každé strany po 6 minutách. Nenaklepáváme. Sýr nastrouháme

  3. Varnou mísu, nebo pekáč vymastíme a vysypeme strouhankou

  4. Na dno dáme vrstvu bramborové kaše, na tu rozložíme opečenou krkovici, kterou zakryjeme zbylou kaší. Navrch nasypeme strouhaný sýr a dáme do trouby zapéci, dokud sýr nezrůžoví

  5. Podáváme se zeleninou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!