Krkovička v kefíru z papiňáku recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

400 ml kefír
2 ks středně velká cibule
1 lžíce hladká mouka
50 g uzená slanina
1 lžíce čerstvé bylinky
100 ml smetana 12%
4 plátky krkovice bez kosti
3 lžíce hořčičná omáčka s pepřem
2 ks chilli paprička nadrobno
2 lžičky čerstvý rozmarýn nadrobno

Postup přípravy receptu

  1. Silnější plátky masa opláchneme, osušíme, nařízneme na okrajích a naložíme do připravené marinády z výše uvedených surovin. Uložíme v uzavřené nádobě do druhého dne do lednice

  2. Slaninu si nakrájíme na drobné kostičky a vložíme do rozehřátého hrnce. Přidáme na hrubší kousky pokrájenou cibuli a vše 5minut restujeme. Poté tuto směs odhrneme k okraji hrnce, vložíme plátky masa ze kterého jsme trochu nožem odškrábli marinádu a necháme maso po obou stranách prudce zatáhnout. Přidáme všechnu marinádu, promícháme, hrnec uzavřeme tlakovou poklicí a od doby varu na mírném plameni dusíme 15 minut

  3. Po ochlazení a vypuštění přebytečného tlaku hrnec otevřeme, maso vyndáme bokem a ponorným mixérem vše dohladka rozmixujeme. Hrnec opět postavíme na oheň, omáčku uvedeme k varu, přilijeme smetanu s rozšlehanou moukou a necháme na mírném plameni za občasného promíchávání 10 minut provařit. Maso vložíme zpět do omáčky, přidáme čerstvé nasekané bylinky, prohřejeme a můžeme podávat

  4. Ke krkovičce v kefíru se jako příloha hodí rýže, knedlík i těstoviny.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!