Krkovička v kefíru z papiňáku recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- 400 ml kefír 2 ks středně velká cibule 1 lžíce hladká mouka 50 g uzená slanina 1 lžíce čerstvé bylinky 100 ml smetana 12% 4 plátky krkovice bez kosti 3 lžíce hořčičná omáčka s pepřem 2 ks chilli paprička nadrobno 2 lžičky čerstvý rozmarýn nadrobno
Postup Krkovička v kefíru z papiňáku
Postup přípravy receptu
-
Silnější plátky masa opláchneme, osušíme, nařízneme na okrajích a naložíme do připravené marinády z výše uvedených surovin. Uložíme v uzavřené nádobě do druhého dne do lednice
Slaninu si nakrájíme na drobné kostičky a vložíme do rozehřátého hrnce. Přidáme na hrubší kousky pokrájenou cibuli a vše 5minut restujeme. Poté tuto směs odhrneme k okraji hrnce, vložíme plátky masa ze kterého jsme trochu nožem odškrábli marinádu a necháme maso po obou stranách prudce zatáhnout. Přidáme všechnu marinádu, promícháme, hrnec uzavřeme tlakovou poklicí a od doby varu na mírném plameni dusíme 15 minut
Po ochlazení a vypuštění přebytečného tlaku hrnec otevřeme, maso vyndáme bokem a ponorným mixérem vše dohladka rozmixujeme. Hrnec opět postavíme na oheň, omáčku uvedeme k varu, přilijeme smetanu s rozšlehanou moukou a necháme na mírném plameni za občasného promíchávání 10 minut provařit. Maso vložíme zpět do omáčky, přidáme čerstvé nasekané bylinky, prohřejeme a můžeme podávat
Ke krkovičce v kefíru se jako příloha hodí rýže, knedlík i těstoviny.