Slezská bramboračka s houbama recept

Apetit Recepty polévky

Suroviny na recept

2 lžíce olej
sůl
2 plátky celer
3 kuličky pepř celý
1 kostka masox
3 kuličky nové koření
2 lžíce hladká mouka
2 hrstě sušené houby
1 ks mrkev (větší)
3 ks brambora velká
kadeřavá petrželka

Postup přípravy receptu

  1. Do většího hrnce dáme oškrábané, omyté brambory nakrájené na kostičky, mrkev nakrájenou také na kostičky, pepř, nové koření, masox, celer a sůl. Vaříme dokud nejsou brambory a mrkev měkké (cca 20 min)

  2. Do druhého kastrůlku dáme sušené hříbky a zalijeme vodou, vaříme asi 45 min. Případně je můžeme namočit den dopředu - večer, pak stačí vařit jen 20 minut

  3. Jak jsou brambory i hříbky uvařené, pak houby i s vodou nalijeme do hrnce k bramborám

  4. Z mouky a oleje uděláme klasickou jíšku, lze použít i instantní, kterou pak polévku zahustíme. Přidáme nasekanou petrželku a ještě povaříme asi 10 min, aby se jíška provařila

  5. Podáváme s chlebem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!