Slezská bramboračka s houbama recept
Apetit Recepty polévkySuroviny na recept
- 2 lžíce olej sůl 2 plátky celer 3 kuličky pepř celý 1 kostka masox 3 kuličky nové koření 2 lžíce hladká mouka 2 hrstě sušené houby 1 ks mrkev (větší) 3 ks brambora velká kadeřavá petrželka
Postup Slezská bramboračka s houbama
Postup přípravy receptu
-
Do většího hrnce dáme oškrábané, omyté brambory nakrájené na kostičky, mrkev nakrájenou také na kostičky, pepř, nové koření, masox, celer a sůl. Vaříme dokud nejsou brambory a mrkev měkké (cca 20 min)
Do druhého kastrůlku dáme sušené hříbky a zalijeme vodou, vaříme asi 45 min. Případně je můžeme namočit den dopředu - večer, pak stačí vařit jen 20 minut
Jak jsou brambory i hříbky uvařené, pak houby i s vodou nalijeme do hrnce k bramborám
Z mouky a oleje uděláme klasickou jíšku, lze použít i instantní, kterou pak polévku zahustíme. Přidáme nasekanou petrželku a ještě povaříme asi 10 min, aby se jíška provařila
Podáváme s chlebem.