Slezská zelňačka recept
Apetit Recepty polévkySuroviny na recept
- 40 g slanina sůl 1 ks vejce 5 g máslo 120 g brambory kmín 5 g sádlo 40 g hladká mouka 120 g zakysaná smetana 200 g kyselé zelí 80 g moravská klobása
Postup Slezská zelňačka
Postup přípravy receptu
-
Kyselé zelí překrájíme, brambory nakrájíme na kostky, vložíme do vody, podle potřeby osolíme, přidáme kmín a dáme vařit. Slaninu nakrájíme na kostičky
Slaninu rozpustíme v hrnci, přidáme hladkou mouku a připravíme světlou jíšku. Do zavařené polévky přidáme zakysanou smetanu s rozšlehaným vejcem. Klobásu nakrájíme, orestujeme na sádle a přidáme do polévky. Podle potřeby ochutíme slezskou zelňačku solí a na závěr zjemníme máslem
Slezskou zelňačku můžeme podávat s chlebem nebo pečivem podle chuti.