Slezská zelňačka recept

Apetit Recepty polévky

Suroviny na recept

40 g slanina
sůl
1 ks vejce
5 g máslo
120 g brambory
kmín
5 g sádlo
40 g hladká mouka
120 g zakysaná smetana
200 g kyselé zelí
80 g moravská klobása

Postup přípravy receptu

  1. Kyselé zelí překrájíme, brambory nakrájíme na kostky, vložíme do vody, podle potřeby osolíme, přidáme kmín a dáme vařit. Slaninu nakrájíme na kostičky

  2. Slaninu rozpustíme v hrnci, přidáme hladkou mouku a připravíme světlou jíšku. Do zavařené polévky přidáme zakysanou smetanu s rozšlehaným vejcem. Klobásu nakrájíme, orestujeme na sádle a přidáme do polévky. Podle potřeby ochutíme slezskou zelňačku solí a na závěr zjemníme máslem

  3. Slezskou zelňačku můžeme podávat s chlebem nebo pečivem podle chuti.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!