Slepované velikonoční perníčky recept

Apetit Recepty cukroví

Suroviny na recept

4 ks vejce
6 dkg máslo
rum
1 sklenice marmeláda
1 ks bílek
1/2 ks prášek do pečiva
3 lžíce med
20 dkg ořechy
2 balíčky piškoty
cukr moučka
36 dkg cukr moučka
1 lžička soda
mletá skořice
75 dkg hladká mouka
3 balíčky kandované ovoce
1/2 ks prášek do perníku
tmavá čokoládová poleva

Postup přípravy receptu

  1. Na vále zpracujeme těsto na perníky běžným způsobem

  2. Těsto rozválíme asi na sílu 3 mm a vykrajujeme z něj tvary. V tomto případě vajíčka. Velikonoční perníčky pečeme na 150 °C bez potírání vejcem

  3. Během pečení si připravíme náplň. Ořechy nasekáme a smícháme s drcenými piškoty, sekaným kandovaným ovocem a marmeládou. Podle chuti a potřeby dáme rum

  4. Upečená vajíčka necháme vychladnout. Velikonoční perníčky slepíme naplní. Slepované velikonoční perníčky přelijeme čokoládou a ozdobíme bílou nebo barevnou bílkovou polevou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!