Cappuccino dort recept
Apetit Recepty moučníkySuroviny na recept
- 10 lžic olej 4 ks vejce 1/2 balíčku prášek do pečiva 100 g čokoláda na vaření 100 g cukr moučka 200 g cukr moučka 1 balíček vanilkový cukr 200 g polohrubá mouka 250 ml smetana ke šlehání 10 lžic vlažná voda 100 g ztužený pokrmový tuk 250 g nízkotučný tvaroh 5 lžic nutella 5 lžiček instantní cappuccino
Postup Cappuccino dort
Postup přípravy receptu
-
Nejdříve si připravíme piškotový korpus. Žloutky vyšleháme s cukrem, přidáme olej, vodu, prosejeme mouku smíchanou s práškem do pečiva. Z bílků si ušleháme tuhý sníh, který přimícháme k žloutkové směsi. Těsto vlijeme do formy vyložené pečícím papírem a pečeme v předehřáté troubě při 160 - 170 °C. Během prvních 2 - 3 minut vložíme mezi dvířka trouby vařečku, těsto krásně vyběhne a při pomalém pečení nespadne
Po upečení korpus podélně rozřízneme, takže nám vzniknou korpusy dva. Ještě teplý spodní díl potřeme nutelou nebo nějakou čokoládovou pomazánkou a necháme vychladnout
Na krém vyšleháme šlehačku s vanilkovým cukrem a postupně zašleháme tvaroh. Podle chuti dosladíme, ne každý má rád sladké krémy. Místo tvarohu je možné použít neochucené pomazánkové máslo, krém bude méně kyselý. Přidáme instantní cappuccino a necháme chvíli vychladnout
Studený krém naneseme na spodní korpus, ten potřený čokoládou, přiklopíme druhou polovinou a potřeme krémem po celém povrchu. Dáme vychladit. Nakonec celý cappuccino dort potřeme rozpuštěnou čokoládou
Cappuccino dort ozdobíme marcipánovými růžičkami a lístečky.